Loading...

MILJÖ & HÅLLBARHET

Positiv energi

Sedan 2015 drivs Candy Peoples huvudkontor i Malmö helt och hållet av förnyelsebar energi. Med hjälp av solceller kan vi stoltsera med att ha ett klimatsmart huvudkontor, lager och grossisthandel där hela den dagliga verksamheten drivs med hjälp av solenergi. Solenergi har många fördelar, det är inte bara bra för vårt klimat på global skala utan solenergin har mycket liten påverkan på närmiljön och släpper inte ut någon koldioxid eller andra föroreningar. Vi på Candy People tror att solenergi är en viktig pusselbit i framtidens energiproduktion. Vi har ambitionen att inte bara följa rådande regelverk vad gäller hållbarhetsarbete, utan att ligga i framkant vad gäller grön teknik. Det gäller i allt från förpackningsmaterial till logistik och energiförsörjning. Vi tror på en grön framtid.

Miljö & Hållbart godis

Under Candy People har vi idag ca 120st olika lösviktssorter i vårt egna sortiment.
Av dessa är 90% gelatinfria. Istället för gelatin används majsstärkelse (pektin) eller vetestärkelse vilket vi tycker är ett bättre alternativ, inte bara för miljön, detta gör även att vårt godis blir tillgängligt för fler. Vi använder oss huvudsakligen av naturliga färgämnen från frukt och grönt samt riktigt socker och har varken GMO eller transfetter i några av våra produkter. Candy People jobbar ständigt med produktutveckling och inkludering. Därför strävar vi alltid efter att göra godis tillgängligt för alla och i detta arbete ingår självklart utvecklingen utav vårt veganska godissortiment.

Palmolja

Ja, vissa av våra produkter innehåller palmolja. Detta för att vi inte hittat något lämpligt substitut för att få en motsvarande kvalité på godiset. Palmolja har vissa egenskaper som man inte riktigt kan få till av andra ingredienser, så därför finns detta kvar. Till största del använder vi certifierad palmolja, vilket betyder att den är ansvarsfullt odlad, men vi jobbar ändå hårt och ständigt på att få bort så mycket palmolja från våra produkter som möjligt.