Loading...

CANDY PEOPLES HISTORIA

Hur allt började

Candy People började som en underdog i konfektyrbranschen men har genom åren skapat en rad storsäljande godisfavoriter. I vår produktportfolio kan du hitta ett brett och varierat sortiment bland svenska godisfavoriter, så som S-märke, RIGI, GB-glassgodisar och Original Series.

Candy People grundades 1982 i Malmö och har en bakgrund av nyfikenhet och att göra godis som efterfrågas utav konsumenter. Från att ha varit en liten lokal aktör till att idag ha en säker position på både den nationella och den internationella marknaden. Candy People AB är ett familjeföretag som gått i arv i generationer och en stark familjär anda genomsyrar hela företaget.

1982

Joanis Masudi Youssef köper en godisbutik på Möllevången i Malmö och grundar därmed Candy People, detta var då den andra lösviktsbutiken i hela Skåne. Efter en tid som en liten godisbutik utvecklades bolaget till att även bedriva grossistverksamhet och växer därför sakta men säkert.

1990

12 år efter starten i Malmö öppnas Candy Peoples flaggskeppsbutik på Bankgatan i Lund. En lösgodisbutik som blev en riktig hit. Idag, 29 år senare, är Sweeet fortfarande en storfavorit hos Lundaborna. Sweeet kom framöver att starta franchise-butiker runt om i Sverige.

1997

Nu flyttar Candy People in på Agneslundsvägen i Malmö. I en sliten lokal utan luftkonditionering börjar grossistverksamheten att växa. Nu börjar också Joanis son Jacob tillsammans med sina vänner att hjälpa till med beställningarna av godis. Det blir många hektiska dagar när lastbilar som ska leverera godis stoppar upp all trafik på en av Malmös mest trafikerade gator.

2004

Joanis Masudi Youssef son Jacob Youssef tar över VD rollen efter sin pappa och börjar expandera företag. Under denna tid tar sig Candy People in på den globala marknaden och satsar mer på export för att förse människor världen över med svenskt högkvalitativt godis.

2007 – 2011

Candy People har expanderat snabbt inom export och öppnar nu kontor i Shanghai, Perth, Dubai och Dallas. Detta för att underlätta exporten och för att få en bättre kulturkännedom så att man kan anpassa utbudet efter marknaden. Idag positionerar Candy People sig som en av de ledande distributörerna av svenskt godis då ni hittar vårt godis på fem kontinenter.

2012

Nu växer Candy People så det knakar. 2012 flyttar Candy People in på Lundavägen i Malmö där vi bedriver vår grossistverksamhet än idag. Här drivs hela verksamheten av solceller på taket och all överskottsenergi går direkt till Malmö stads elnät.

2014 – 2017

Candy People vinner en rad olika priser genom åren. Till exempel blir vi utsedda till Årets företagare i Malmö 2014 och Årets Företagare i Skåne 2015. Vi expanderar också Candy People ännu mer genom att inviga vårt Norgekontor i Trondheim och S-märke utses till Årets Produkt utav pressbyrån 2016. Dagens Industri tilldelar oss Årets Exportgasell 2017.

2019

Med trettiofem års erfarenhet inom en bransch i ständig utveckling förstår vi vikten av att ligga i framkant. 2019 lanserade Candy People AB sin första produkt i uppfräschnings-kategorin, ZINQ – ett tuggummi. Framtidens tuggummi som inte bara maskerar dålig andedräkt utan på djupet faktiskt motverkar den med hjälp av zink. Det blev en omedelbar hit med över 1 miljon sålda påsar inom det första halvåret.